facebook youtube

Cégtörténet

playon evo

A CD Projektet 1994-ben Marcin Iwiński és Michał Kiciński alapította Lengyelországban, és mind a mai napig ők vezetik a céget. A lengyel piacra először ők importáltak szórakoztató szoftvereket CD-ROM-on – a cég neve is innen ered, és a cég volt az első kiadó Lengyelországban, aki teljes mértékben honosított programokat adott ki. 1999 óta a CD Projekt a piacvezető játék és multimédiás szoftverkiadó Lengyelországban, ellátja a legnagyobb értékesítési egységeket és a független boltokat is.

A cég saját fejlesztő-stúdiója a CD Projekt RED 2007 őszén jelentette meg első játékát, a The Witcher-t, amely a játékosok és a kritikusok körében is egyöntetű pozitív fogadtatásra talált, melyet legjobban talán a világszerte több mint egymillió eladott példány bizonyít. A játék a népszerű lengyel fantasy író, Andrzej Sapkowski egyik történetén alapul, ám a regény ismerete nem szükséges az akció-szerepjáték teljeskörű élvezetéhez. A játék folytatása, a The Witcher 2 – Assassins of Kings 2011. május 17-én jelent meg.

 Az eredeti nevén CD Projekt Magyarország Kft. 2007-ben alakult a lengyel CD Projekt leányvállalataként és alakulása óta közel ezer különféle PC és konzol játékot jelentetett meg a hazánkban. Termékeinek fogyasztóbarát árazása és a PC-s játékok honosítása révén rövid idő alatt a magyar gamerek is megszerették a céget. 2010 májusában a CD Projekt Magyarország Kft. az önállósodás útjára lépett: különvált az anyacégtől és ettől kezdve önálló, száz százalékig magyar tulajdonban lévő játékszoftver-forgalmazóként működik a hazai piacon.

 

2011. február elsejétől a CD Projekt Magyarország nevet váltott és PlayON Magyarország Kft. néven folytatja tevékenységét.

A cég játékszoftverek disztribúciója mellett magyar nyelvű lokalizációval is foglalkozik, és közel 200 PC játék honosítása során megszerzett tapasztalattal rendelkezik ezen a téren. A fordítások kiváló minőségét csapatnyi képzett fordító és bétatesztelő ellenőrzi, munkájukat pedig tapasztalt programozók segítik.

PlayON-An-Tec stratégiai együttműködés

2011 májusában a PlayON stratégiai együttműködést kötött a magyar játékszoftver piacon 15 éves múlttal rendelkező An-Tec Kft-vel. Az együttműködés eredményeként a két cég kiadói portfoliója összevonásra került, így Magyarország egyik legnagyobb független játékdisztribúciós cége jött létre.

2012-ben a játékszoftver forgalmazás mellett a cég megkezdte a nyomtatott Disney színezők, kifestők és foglalkoztató könyvek forgalmazását, melyek portfóliója azóta is folyamatosan bővül. A gondozásunkban megjelenő kiadványok ma már megtalálhatók a hipermarketek és könyvesbolt-hálózatok szortimentjében, promóciós jelleggel pedig szupermarketek, barkácsáruházak, valamint drogériák polcain is.

2012 januárjától a PlayON-An-Tec stratégiai együttműködés eredményeként és lezárásaként a PlayON Magyarország Kft. vette át a Ubisoft és az NCsoft termékek kizárólagos magyarországi forgalmazását, mely kiadók termékei korábban az An-Tec Kft. gondozásában jelentek meg.

2013 júniusától cégünk megszerezte a Playseat versenyülések magyarországi forgalmazási jogát, ezzel tovább bővítve termékskáláját a videojáték-kiegészítő eszközökkel.

2016 óta a PlayON a MARVEL franchise könyvekre és foglalkoztatókra vonatkozó magyarországi jogainak is birtokosa. Az azóta eltelt időszakban 12 kiadványt jelentettünk meg, a portfólió folyamatosan bővül.

2016 májusában cégünk átvette a videojátékos és filmes témákkal foglalkozó online magazin, az IGN Hungary (hu.ign.com) kizárólagos üzemeltetési jogait. A hazai képviselet célja, hogy a legfrissebb bennfentes iparági híreket az IGN brandtől megszokott nemzetközi színvonalon hozza el a magyar olvasóknak. Az átvétel óta oldalunk folyamatosan fejlődik, mind tartalomban, mind felhasználószámban. A korábbi rovatok mellett 2017-ben már technológiai hírekkel és újdonságokkal is találkozhat az a közel fél millió felhasználó, akik havonta az IGN Hungary-t választják.

A nagy népszerűségű Vaják sorozat a PlayON sikerkönyve. 2017. áprilisában került kiadásra a 7. kötet; a Könyvfesztiválra időzített megjelenésre a kötet világhírű lengyel szerzője, Andrzej Sapkowski is Magyarországra látogatott, s nagysikerű író-olvasó találkozókon, dedikálásokon népszerűsítette művét.

2017-től kezdődően cégünk a RAZOR rollerek és járgányok kizárólagos hazai forgalmazója. Az amerikai RAZOR brand a fiatalos életstílust és elsöprő design-t ötvözi a prémium minőséggel. Az A modell 2000-ben történt megjelenése óta a Razor számos díjat és elismerést nyert el innovatív és népszerű termékeivel, mind a szülők, mind pedig a média körében, valamint iparági szinten is. .

Bővebb információért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

allbrands v1